Monday, March 7, 2011

Oleme ametlikult nüüd avokaadopakkijad! Tõsi on küll see, et Remi neid ei paki vaid tassib, viib, tõstab, kleebib ja teeb kõike muud. Tüdrukute ülesandeks on avokaadode pakkimine vastavalt kaalule. Ja siis sorteerimine. See viimane ongi kõige raskem. Tee siis vahet, milline läheb Premiumi liinile, missugune esimesele liinile, mis läheb prügikasti ja milline ühte teise kasti, millest tehakse avokaadoõli. Ja seda kõike me sorteerime plekkide järgi, mis on avokaadol. Mina arvan ja olen saanud ühtmoodi  aru ja siis tuleb farmeri naine või siis kvaliteedi  supervisor ja ütleb, et EI, see läheb ikka sinna ja tegelt selle võiksid sa sinna hoopis panna jne...
Meie töö sõltub siin kahest asjast:  ilmast ja korjajatest.  Kui vihma sajab, siis korjajad ei korja avokaadosid ja meil pole avokaadosid mida pakkida.  Remi ütleb, et siinne ilm on nagu eesti naine- kogu aeg on muutlik. Näiteks sadas meil peaaegu nädal aega jutti. Õnneks on siin ikkagi soe, nii et see vihm polegi nii häiriv. Ja see ilmateade ei loe siin ka midagi, ilm teeb täpselt nii nagu eesti naine-omamoodi. Ja nüüd meil ongi juba mitmendat päeva sinine taevas ja hiilgama kuum, aga keegi ei tea mis toob homne...
Korjajad töötavad esmaspäevast reedeni ja pakkijad teisipäevast laupäevani.
Meie eelmise töökoha suur pluss oli see, et vahet pole mis ilm on, tööd on meil ikkagi. Tunnitasu oli seal sama mis siin. No muidugi... west Austraalias olles sadas ka vaid 1 päev ja see oli ka mingi 3-4 h.  Siin on aga vihm igapäevane nähtus. Ja kui sajab lahinal nädal aega, pole meil tööd ega ka palka.
Me töötame uues hoones, tehnika on uus ja iga päev on meil ka puhtad valged kindad. Ja farmerid ise on toredad ja kaastöötajad on ka toredad. Oleme oma valikuga rahul.
Kauaks me siia jääme...seda veel ei tea...2 või 3 või 4 nädalat. Kojusõidu piletid on meil nüüdseks olemas. Kuala Lumpur- London ja London-Tallinn.  Aga kust kohast me Kulala Lumpurisse sõidame, seda me veel ei tea. Hetkel oleme kolme koha vahel. Aga otsust teha on raske. Ühel armsal saarekesel on hetkel vihmahooaeg. Üks koht on liialt populaarne ja sinna  kolmandasse kohta on piletid väga kallid aga samas tundub põnev.

Vasakul- meie elutuba/veranda

... näeme Eestis sipa rohkem kui kuu pärast !

Aga parimat teile sinna!

No comments:

Post a Comment